Un fir de sârmă este un produs metalic, care seamănă cu un cordon sau fir în forma sa, având o grosime diferită – de regulă, cele mai subțiri pot avea și până la 1 mm, iar cele mai groase fire de sârmă oțel pot depăși chiar și 1,7 cm, fiind denumite tije. Utilizarea acestui produs este solicitată în industrie, construcții, ca bază pentru feronerie, ca parte a structurilor în diverse produse și detalii.

În industrie sârma de oțel se folosește la fabricarea de cabluri, arcuri, frânghii, electrozi, fire și multe altele. Secțiunea transversală a firului în cele mai multe cazuri este rotundă, dar uneori poate avea și alte forme geometrice: pătrat, oval, hexagon sau trapez. La Sîrme și Cabluri SA ne-am reînnoit recent echipamentul și procesul de producere, astfel încât să putem oferi clienților noștri o varietate cât mai mare de produse din sârmă de oțel.

Modul de producere a sârmei de oțel

În general, producția se realizează din metale cu o compoziție diferită. Indicatorii și caracteristicile tehnice ale sârmei depind de materia primă, calitatea acesteia și tipul de prelucrare. Prin urmare, fiecare tip de sârmă are propriile sale calități: un nivel ridicat de elasticitate, îndoire sau o bună conductivitate electrică.

În cele mai multe cazuri, se folosesc următoarele materiale:

Indiferent de tipul materialului utilizat, procesul de producție este același: încălzirea materiei prime până când apar primele semne de plasticitate, după turnarea și formarea tijei. Grosimea secțiunii se obține prin calibrare la trecerea prin mașina laminată. După aceasta, firele finite obținute sunt înfășurate în bobine sau prelucrate suplimentar (acoperite cu zinc și polimeri pentru protecție suplimentară împotriva oxidării). Pentru a obține proprietățile și secțiunile necesare, se utilizează un proces suplimentar de presare, broșare și laminare.

De menționat aici că la Sîrme și Cabluri SA folosim cele mai calitative materii prime – doar în așa mod obținem produse nu doar sustenabile și de calitate, dar și prietenoase mediului. Aceasta este abordarea pe care am implementat-o direct în misiunea noastră și de la care nu ne-am abătut niciodată de-a lungul activității noastre.

Tipuri de sârmă oțel

În industrie se disting următoarele tipuri de sârmă oțel, fiecare dintre aceste tipuri având atât caracteristici destinse, cât și moduri de aplicare individuale:

Sîrme și Cabluri oferă sârmă din oțel de calitate austenitică, care este rezistent la coroziune, răcire și încălzire. Totodată, precum am menționat, ne orientăm mai mult spre produse prietenoase mediului – cele cu conținut scăzut de carbon.

Domeniul de aplicare a sârmei de oțel

În ultimii ani, datorită tehnologiilor și progresului tehnologic domeniul de aplicare al sârmei de oțel este destul de extins. În prezent sârma de oțel este folosită în viața de zi cu zi și în industrie, în artă și medicină. Va fi destul de dificil să găsiți o sferă în care să vă puteți descurca fără acest produs în întreg proces – de la A la Z.Datorită caracteristicilor și proprietăților sale, sârma metalică este utilizată:

De menționat aici că modul și domeniul de aplicare a sârmei produse depinde de tipul acesteia. La acest capitol suntem lideri pe piața din România, deoarece echipamentul ne permite să producem rapid și calitativ sârmă zincată, sârmă galvanizată, precum și cabluri din sârmă oțel. În așa mod devenim mai flexibili și mai receptivi în raport cu necesitățile clienților noștri.

Întrebări Frecvente

Care este avantajul sârmei oțel cu conținut redus de carbon?

În condițiile crizei climatice, acest produs este considerat a fi unul prietenos mediului, acesta și fiind avantajul lui principal.

Sîrme și Cabluri SA are certificări de calitate?

Da, dispunem de toate certificările necesare, acestea fiind dovada profesionalismului nostru, dar și a nivelului înalt de calitate, pe care îl oferim clienților.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *